Badeanlegg: Se videre på BEGGE sentrumsalternativer

Debatten om tomteplassering av nytt badeanlegg i Tønsberg kommune var i bystyret i kveld. Det ble en opphetet debatt. Venstre har i alle utvalg vært forkjemper for å se på både eksisterende tomt og Kaldnestomten.

Dette sa jeg fra talerstolen i kveld:
Dette er et viktig valg. Svømmeanlegget skal vare i mange år, og bli en stor del av opplevelsen i Tønsberg sentrum.

Alle faglige begrunnelsen peker på sentrum for byutvikling, tilgjengelighet for syklende og gående.

Selvfølgelig skal den ligge i sentrum. Det er nøkkelen til 30 prosent dekning av tippemidler og interkommunalt samarbeid med Færder. Færder har vært tydelige på at de ikke er interessert i et samarbeid på messa. Og samarbeid folkens – det er ofte litt mer krevende – men med bedre reusltater.

Det går an å bygge innovativt og bærekraftig, selv om den ikke legges på messa og utbytter energi. Venstre er opptatt av å få på plass et anlegg som både kan være en besøksattraksjon , men også ivareta alle som vil svømme året rundt som trim, til en grei pris.

Venstre gikk tidlig ut og pekte på eksisterende tomt som høyaktuell lokasjon for ny svømmehall. Det er en veldig bra beliggenhet.

Kaldneslokasjonen er spennende

Men, kaldnes-lokasjonen er på mange måter spennende, og vil kunne være et løft for den nye bydelen, og Tønsberg sentrum. Det kan bli et interessant samarbeid med flere aktører.

Innbyggerne fortjener at vi ser nærmere på begge alternativer før vi bestemmer oss, mener Venstre.

Kaldnes er en del av nåtidens og fremtidens bysentrum. Mange innbyggere, brua vil sørge for en vei mellom E18 og svømmeanlegg uten å dra gjennom gamle sentrum. Ny gangbru og sentral beliggenhet vil sørge for at mange kan sykle og gå til anlegget. Nærhet til byfjorden vil øke alle sin bevissthet med tanke på rent vann og omtanke for byfjorden.

Så vi vil, som tidligere flagget – se nærmere på 2 sentrumsalternativer – før vi lander endelig lokasjon, og fremmer det Venstre fremmet i UKIF og senere i formannskapet.

Færder ønsker å se på Kaldnes

Færder formannskap har hatt møte i dag. De ønsker primært Kaldnes , men kan gå for eksisterende tomt, men vil ikke forsinke prosessen ved ikke å ha likelydende vedtak, og vil gå for eksisterende tomt om tønsberg gjør dette idag. Vi kan trykt stemme for begge lokasjoner idag altså.

Vannidrettene peker på at anlegget må ha stor nok kapasitet og være tilgjengelig

Ungdomsrådet, representanter for kommunens ungdommer vil gjerne se videre på begge de to sentrumsalternstivene.

Sentrumsnæringen er mer enn soleklar på at Kaldnes må sees på videre.

Hvorfor vil ikke Høyre lytte til sine innbyggere? Og hvorfor vil ikke høyre lytte til næringslivet – som høyre hevder å være så opptatt av. Fersk quote fra næringslivet i tb idag: «Partiet skrinlegger Kaldnes-alternativet uten at det har fått den utredningen det fortjener.»

Høyre, dette forstår jeg ikke.

All ære til Høyre for å ville ha fortgang og være tydelige, men det er ingen skam i å få mer kunnskap om begge sentrumsalternativene før vi bestemmer oss.

Ikke bli med å utred begge alternativene fordi dere føler et press. Bli med å utred begge alternativer fordi det er det kloke og riktige å gjøre i denne saken.

Det ble flertall for å gå for eksisterende tomt i sentrum. Venstres forslag om også å se på Kaldnes videre fikk 9 forslag, og ble ikke tatt med videre.

Bildet er av meg og Josef Kleven, Venstres to representanter i Tønsberg bystyre.

Facebooktwitterlinkedinmailby feather

Skrevet av

Suzy Haugan

Gruppeleder for Venstres bystyregruppe i Tønsberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.