«Gubbevelde» i Tønsbergs politiske ledelse

Etter valget har vi et bystyre bestående av tilnærmet like mange kvinner og menn. Det er et sunnhetstegn. Det er bra når vi har et styrende organ bestående av folkevalgte som er mest mulig heterogene. At vi har en bredde på alder, bakgrunn, stadie i livet – og kjønn.

Det mener jeg setter det styrende organet, i dette tilfelle Tønsberg bystyre og tilhørende fagutvalg – i bedre stand til å ta kloke beslutninger. Fordi bredden på befolkningen i større grad er representert, og fordi flere ulike hoder tenker flere tanker enn en veldig homogen gruppe.

For perioden 2015-2019 ble det faktisk valgt inn en overvekt av kvinner inn i Tønsberg bystyre. Det er gledelig, fordi det er ikke noe vi skal ta for gitt, og det som regel er motsatt.
Men jeg forventet faktisk at kvinneandelen skulle bli gjenspeilet i valg av politisk ledelse også. Jeg tok det faktisk for gitt at flinke menn OG flinke damer skulle innta ledelsesposisjoner i det politiske landskapet.

Den gang ei. Posisjonspartiene H, Frp, MDG og Krf evnet ikke til å skape rom for begge kjønn på toppen – og resultatet er en mannlig ordfører, varaordfører, og samtlige utvalgsledere som er menn.

Jeg finner dette uinspirerende og provoserende! Selv om de valgte menn helt sikkert er dyktige, mener jeg valget peker på at vi har mange flinke både kvinner og menn i kommunen vår – som folk ønsker å vise tillit – også som ledere.

Jeg tror det finnes dyktige kvinner i posisjonens rekker som kunne gjort en knakanes god jobb som leder.

Det politiske miljøet i Tønsberg har faktisk et ansvar for hvilke sterke signaler som sendes ut i kommunen.

Politikere er også rollemodeller for kommunens mange borgere, både barn og voksne. Jeg skulle ønske det var en selvfølgelighet for de som vokser opp i kommunen vår – å se at både kvinner og menn ledet politiske organer.

Var det viktig nok for posisjonen å skape en jevn kjønnsfordeling – også i lederverv – for å gi den samfunnsmessige beste utnyttelsen av talent?

Dette er flaut folkens!


Innlegget ble publisert i Tønsbergs blad i oktober 2015.

Suzy
Blogglisten

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather

Skrevet av

Suzy Haugan

Gruppeleder for Venstres bystyregruppe i Tønsberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.