Hadde vært fint med søndagsåpent…bibliotek!

Aaah, søndag! Avis, kaffikopp, en rolig morgen og stor frokost. Deilig! Søndag er en dag jeg liker å ta det med ro, besøke noen, eller kanskje oppsøke natur og kultur. Jeg tror mange har det slik, og derfor synes jeg det er helt absurd at vi ikke har et søndagsåpent bibliotek i denne byen.

Biblioteket er en møteplass for store og små, et sted for fortellinger, kunnskap og samtaler. Et gratis kulturtilbud til alle folk.

Ja til søndagsåpent bibliotek  annonse
Heldige meg får figurere med fantastiske Trine i annonse på tb.no 🙂

Biblioteket vårt er et sted lokale politikere burde ha ambisjoner på vegne av. Økt tilgjengelighet er en ambisjon, og utvidet åpningstid – for eksempel et 7-dagers-bibliotek – er rett vei å gå mener jeg.

Det er i helgene de fleste har fri, et søndagsåpent bibliotek ville vært et flott tilbud til spesielt de som har begrensede muligheter på hverdagen, som for eksempel småbarnsfamilier. Som liten elsket jeg biblioteket spesielt, og jeg ønsker at så mange som mulig skal ha mulighet til å oppleve den kjærligheten – også på søndager.

I aftenposten I går kunne vi lese om meråpne biblioteker – hvor en kommer seg inn med lånekortet “utenom” åpningstid. Det kostet ikke all verden. Det finnes muligheter!

Tønsberg Venstre har programfestet at vi skal jobbe for et søndagsåpent bibliotek.

Hva sier bibliotekgjengere? Tilgjengelighet noe av det viktigste! Dette har kommet frem i bibliotekets egne undersøkelser.

Jeg mener vi MÅ sørge for at biblioteket stadig skal kunne utvikle seg – i takt med samfunnet vi bor i, og tiden som kommer. Tidligere handlet det om at alle skulle få mulighet til å lære å lese. I fremtiden vil det handle om at alle skal kunne lære å navigere i det nye, digitale samfunnet og informasjonsflommen det fører med seg. Det er derfor en systematisk satsing på folkebibliotekene er så viktig. Tilgjengelighet er bare ett virkemiddel.

Det er mer interessant å snakke om søndagsåpent bibliotek enn søndagsåpne butikker spør du meg!

Suzy

Blogglistenhits

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather

Skrevet av

Suzy Haugan

Gruppeleder for Venstres bystyregruppe i Tønsberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.