hjerte

Ja til lasershow fremfor fyrverkeri!

Wow, så gøy at så mange er åpne for lasershow fremfor fyrverkeri i Tønsberg! Ut ifra kommentarfelt, og folk som har tatt kontakt, opplever jeg at mange støtter og er glade for forslaget.Les sak i Tønsbergs blad (+)

I forrige uke kunne vi lese i avisa at DSB setter døren på gløtt for forbud av privat bruk av fyrverkeri, og at det er konferanse om det i mai.

Mitt tydelige innspill er – her burde Tønsberg kommune være positive til et forbud, og også gå foran som et godt eksempel.

Etter alle de positive tilbakemeldingene går jeg videre med dette, og skal fremme en interpellasjon i bystyret i april, og utfordre ordføreren på temaet. Følg med!

Dette vedtok Tønsberg Venstre på årsmøtet om lasershow/fyrverkeri:

Ja til lasershow fremfor fyrverkeri

Hvert år blir mennesker skadet, dyr drept, eiendom og natur forsøplet og ødelagt, og mange er redde. Bare på grunn av noen minutters moro med fyrverkeri. Tiden er moden for å tenke nytt, mener Tønsberg Venstre.

Vi vil ta til orde for et gradvis forbud mot privat oppskytning i kommunen, og ta initiativ til et samarbeid mellom kommunen og andre aktører for å bruke et spektakulært lasershow istedenfor fyrverkeri på aktuelle dager.

I en ny undersøkelse fra desember 2018 gjennomført av NITO, svarer over 60 prosent av de spurte at de vil forby privat oppskytning av fyrverkeri dersom kommunen står for offentlig oppskyting av fyrverkeri på nyttårsaften. Kun 16 prosent ønsker å beholde retten til å skyte opp selv.

Lasershow er en lydløs og god erstatning for fyrverkeri, som ser like bra ut, men som ikke gjør skade. Kommuner i Sverige, som Lidköping og Boden, har innført forbud i sine kommuner med suksess.

Av hensyn til mennesker, dyr og natur burde tradisjonell fyrverkerioppskytning i privat og offentlig regi på sikt opphøre. Fyrverkeri kan være vakkert å se på, men omfanget av skader på mennesker, dyreliv og eiendom gjør at dagens praksis ikke er ønskelig, spesielt når vi vet det finnes bedre alternativer.

Tønsberg Venstre vil…

· at kommunen i samarbeid med andre aktører skal jobbe for felles lasershow istedenfor rakettoppskytning på nyttårsaften og 17. mai

· i første omgang forby privat oppskyting av fyrverkeri i Tønsberg sentrum

· at fylkeskommunen og staten har opplysningskampanjer om tematikken

· være positive til utvikling av alternativ til fyrverkeri for privat bruk

Facebooktwitterlinkedinmailby feather

Skrevet av

Suzy Haugan

Gruppeleder for Venstres bystyregruppe i Tønsberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.