«Man MÅ ha bil for å kjøre barn i barnehagen»

I gårsdagens bystyremøte var saken om etablering av klokkeråsen barnehage oppe til behandling.

I Venstres gruppe har vi snakket mye om den saken. Selv om det er positivt at kommunen kan tilby barnehageplasser til alle som har krav på det, og at selve området og naturen rundt barnehagen er veldig fin – så er dette i høy grad en bilbasert barnehage. Ingen buss går forbi, og barnehagen er plassert noe usentralt.

Jeg stemte ja til barnehagen, men delte tankene mine med bystyret.

Jeg mener kommunen i fremtiden må satse på å legge barnehager der folk bor, i forbindelse med kollektivpunkter og «på vei til» og ikke «på vei fra» for folk.

Slik blir det litt mer praktisk for de som sykler, går og reiser kollektivt. Enten fordi de må, eller fordi de ønsker.

Denne observasjonen fra meg vakte mange sterke reaksjoner flere andre bystyrerepresentanter. Det var tydeligvis helt uhørt å tenke at noen kan gå eller sykle eller ta bussen med barna sine til barnehagen!

«Det går ikke an. Småbarnsforeldre MÅ kjøre bil til barnehage» » En kan ikke ta med en 1-åring på sykkel» osv

Jeg ble så satt ut av de ubetenksomme kommentarene at jeg ikke fikk svart ordentlig opp da, men ønsker å si noe om det i dette innlegget. Ta et lite oppgjør med disse utdaterte holdningen.

Våkne opp! Det er 2016, SELVFØLGELIG finnes det foreldre som går, sykler og eller busser med barna til barnehage og skole!

Jeg kjenner selv flere foreldre som ikke har førerkort, ikke har bil, eller bruker bilen lite, har barn – og må forholde seg til kollektivtilbud og sykkel.

Det er faktisk hverdagen til flere, og da synes jeg vi som politikere skal gjøre det lettere i denne hverdagen – ikke more oss kostelig over tanken på å sykle barn til barnehagen.

Det er rett og slett provoserende at representanter i bystyret ler av disse familier, og tror alle som bor i Tønsberg eier en bil, og ønsker å eie en bil.

Denne holdningen som kom frem igår er kanskje et tegn på at bystyret i hovedsak ikke representere folket, men en gammeldags og privilegert liten gruppe i samfunnet.

Suzy

 
Blogglisten

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather

Skrevet av

Suzy Haugan

Gruppeleder for Venstres bystyregruppe i Tønsberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.