Observasjoner og tanker om forhandlingene

Jeg er ikke skuffet over MDG i Tønsberg. Jeg observerer at de søkte makt, og tok den. Det er greit. Jeg er ikke medlem av partiet MDG og behøver ikke å synes noe om ryddige prosesser i MDGs forhandlinger. Jeg har heller ikke stemt MDG og blitt lovt at partiet skal «shoppe på begge sider» etter best mulig avtale.

Faktum er jo at MDG Tønsberg tok første avtalen som forela.
Dem om det.

Jeg er midlertidig skuffet og overrasket over Høyre i Tønsberg.

Venstre i Tønsberg hadde en avtale med Høyre og en avtale med Ap på onsdag om forhandlinger, etter å ha hatt uformelle samtaler med begge sider på tirsdag. Venstre lovet som kjent sine velgere å snakke med begge sider etter at vi visste valgresultatet.

Venstre gjennomførte et forhandlingsmøte med Ap på onsdag.
Venstres rakk aldri foreta forhandling med Høyre – vi fikk beskjed på vei inn i møtet med dem at avtalen med MDG og posisjonen var et faktum, og verv fordelt.

Grunnen til at jeg er overrasket er jo at jeg fikk et sterkt signal fra ordfører Petter Berg om at Venstre var ønsket inn i samarbeidet – og så hadde de ikke tid engang til å prate med oss når det kom til stykket.

Sånn gikk det denne gangen. Jeg mener ryddige forhandlingsprosesser er en selvfølge. Åpenhet og ryddighet i prosesser vil alltid være viktig for meg.

Jeg håper posisjonen virkelig setter miljø og klima på agendaen. Jeg forventer det igrunn, og ser frem til mange gode miljøsaker på sakskartet i bystyret.

Det er mange gode saker Venstre har som hverken Høyre eller MDG har programfestet. Disse kommer Venstre til å ha ekstra fokus på i kommende periode.

Lykke til posisjon og vi sees i bystyret!

Suzy

Blogglisten

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather

Skrevet av

Suzy Haugan

Gruppeleder for Venstres bystyregruppe i Tønsberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.