Gunnarbøparken

Om parker, parkering, toaletter og sånn

Det var under forrige bystyremøte jeg innså at jeg ønsker meg andre holdninger til både park og parkering i denne kommunen.

Jeg snakker om dette offentlige toalettet som Gunnarbøparkens gjester skal kunne benytte seg av. Kjempefint! Topp med toalett.

MEN. Hvorfor må det legges på grøntarealene istedenfor asfaltarealene?

De siste årene har det vært flere utbygginger i parken, det siste en volleyballbane. Jeg er for å utvikle parkene våre, men det jeg har sett – er at disse tiltakene spiser av de grønne arealene i Gunnarbøparken.

Samtidig ligger det mye parkeringsplass/asfalt i tilknytning til bobilområdet og handelen – rett ved siden av parken.

Da er det for meg helt logisk at et toalett likesågodt kan ta av parkeringsarealene/asfalten, istedenfor av grøntarealene. Det er ikke veldig komplisert. Det har noe noe med holdninger å gjøre.

Forslaget om å legge toalettet på parkeringsarealet istedenfor parkaeralet (kun få meters forskjell) Det var det bare Venstre og Senterpartiet som ønsket i bystyret. Dessverre.

Selvfølgelig skal det kunne gå an å parkere en bil i byen vår, men det er ikke en menneskerett å ha parkering overalt, og det er synd når parkeringsbehovet alltid overstyrer parkbehovet.

Som det også gjorde i dette tilfellet, og sier noe om grøntholdningene i denne kommunen.

Et parkbehov mener jeg vi har. Vi mennesker trenger tilgang til naturen, til grønne lunger, til byrom for ettertanke. Parker kan være så mangt, det kan være lekepark, hundepark, en park du kan sitte i, spise i, samtale i, spasere i.

Planene fremover i byen vår er økt fortetting. Da er det så utrolig viktig at vi tar vare på de grønne arealene vi har, og er kloke når de skal utvikles.

Vi kunne med suksess ha hatt en kampanje i denne byen som het «fra parkering til park». Er det noen parkeringsarealer du vet om som med hell kunne transformeres?

Suzy


Blogglistenhits

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather

Skrevet av

Suzy Haugan

Gruppeleder for Venstres bystyregruppe i Tønsberg

Én kommentar til «Om parker, parkering, toaletter og sånn»

  1. Godt innspill. Jeg synes Gunnarsbø burde vært «rammet inn» av mer busker og hekker, slik at den ble litt separert fra Mammut-krysset og veien utenfor svømmehallen.

    Parkeringsplassen utenfor fiskehandleren kunne fint vært gresslagt. Det står en og annen bil der til tider, men for det meste er det bare tom asfalt som omgir Tønsbergpiken, eller hva den statuen heter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.