Trine Skei Grande og Suzy Haugan

Trine på besøk! (del 1)

Tirsdag fikk Tønsberg besøk av skoleturneen til Trine Skei Grande, og et kobbel av entusiastiske Venstrefolk i Tønsberg ble med på besøkene. Jeg var blant dem 🙂

Trine er en utrolig kunnskapsrik, talefør og varm person. Det var veldig artig å få være med på skoleturneen hennes de timene hun var i Tønsberg. Hun besøkte Råelåsen barnehage, SMI-skolen på sykehuset og Wang-skolen.

Det var særlig spennende å besøke en barnehage, spesielt også fordi jeg selv etterhvert skal ha mitt eget barn i en.

Råelåsen barnehage har en egen friluftsavdeling som er ute i skogen stort sett hele året. Å oppleve naturen tett på hver dag slik – høres ut som en berikende og fin hverdag synes jeg. Kjempefint og viktig at det finnes forskjellige typer barnehagetilbud.

Barn tilbringer potensielt mye tid i barnehagen, og da tenker en jo på hvilke barnehager som kan passe for sin familie, ikke bare med tanke på logisitikk, men også innhold, verdier og opplegg.

Tidligere hadde Tønsberg kommune «åpen barnehage», et sted en kunne ta med seg barnet sitt en eller flere timer, et møtested for foreldre hjemme med små barn.

Jeg synes det er veldig synd at Tønsberg kommune ikke lenger har åpen barnehage som tilbud.

Åpen barnehage er et alternativ og et supplement til familier som av ulike grunner ikke har barn i barnehagen på fulltid. Folk i Tønsberg må dra til Horten og Nøtterøy for å komme til åpen barnehage. Merkelig og synd at Tønsberg kommune – fylkets hovedstad – ikke kan tilby sine innbyggere denne muligheten. Ingen familier er like – og for meg er det helt åpenbart at åpen barnehage er et attraktivt tilbud i en kommune.

Jeg ønsker å jobbe for å få åpen barnehage i Tønsberg. (Også programfestet i Tønsberg Venstre sitt bystyreprogram 2015-2019).

Hva er dine erfaringer og tanker rundt åpen barnehage?

Suzy

Blogglistenhits

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather

Skrevet av

Suzy Haugan

Gruppeleder for Venstres bystyregruppe i Tønsberg

2 kommentarer til «Trine på besøk! (del 1)»

  1. Bare trist at delegasjonen ikke ville besøke uteavdelingen (Yggdrasil) i Råelåsen bhg allikevel…fordi det regnet for mye. Når barna og de ansatte er ute hver dag i sol og regn kunne jo Trine og co klart 20 minutter med regntøy for å se hvor flott barna våre har det i skauen. Hilsen Yggdrasilmamma.

    1. Hei. Beklager sent svar. Her tror jeg det må ha skjedd en misforståelse. Det ble gitt beskjed til oss om at ute-delen var avlyst på morgenen pga regn, så var ikke at delegasjonen ikke ønsket å komme. Jeg hadde gledet meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.