Vear + Hogsnes & Bjelland = sant

Jeg mener området Bjelland – Hogsnes – Vear naturlig hører sammen. For fremtiden er det derfor logisk å se området som ett boområde – et lokalt nærmiljø med spesielt fine friarealer, et trygt oppvekstområde og med utviklingsmuligheter.

Skolen på Hogsnes var tidligere et samlingspunkt på Hogsnes, og ble dessverre nedlagt.

Men Vear skole kan bli et fremtidig samlingspunkt for hele området.

Trygge sykkelveier og et godt kollektivtilbud for området er spesielt viktig mener jeg. Og da er det godt at det allerede er trygg skolevei fra Hogsnes til Vear.

Så – hvilken by er det naturlig at hele området sogner til? Her spiller selvfølgelig følelser og praktisk logistikk inn som kan variere fra familie til familie. Men faktum er at byen Tønsberg ligger geografisk nærmere enn byen Sandefjord. Det er vel mer sannsynlig at du sykler til Tønsberg enn til Sandefjord? Kan jo hende du foretrekker Stokke. Uansett – nærhet til byen med sykkel gir en stor frihet.

Tønsberg får en sykkelsatsing, og det er også en en bro eller tunnellforbindelse på trappene. «Ringveikonseptet» innebærer forbindelse til Korten ELLER mot Smørberg. Jeg mener Smørberg er et meget godt valg.

En forbindelse her vil knytte Vear-Hogsnes-Bjelland-området enda nærmere byen Tønsberg.

Selvfølgelig kan området Vear-Hogsnes-Bjelland være en del av SAS-kommunen og fremdeles benytte seg av Tønsberg. Men jeg mener jo det må være mest interessant å ha påvirkningskraft gjennom lokaldemokratiet på det området en benytter seg mest av.

Valget for folk i området er ikke mellom Stokke eller Tønsberg. Det blir mellom SAS eller Tønsberg.

Jeg er glad for at stemmene som kommer fra folk i Vear-Hogsnes-Bjelland-området blir vektlagt. Det skulle bare mangle, det er deres fremtid det gjelder.

Jeg ønsker folk i området et godt valg, og håper alle bruker sin rett til å stemme.

(Dette innlegget er også publisert på tb.no/meninger og innbyggerlista.no.)

Suzy

Blogglisten

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather

Skrevet av

Suzy Haugan

Gruppeleder for Venstres bystyregruppe i Tønsberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.